У Києві жінка ошукала знайомого на 6 тисяч доларів, пообіцявши виїзд за кордон

У Києві жінка ошукала знайомого на 6 тисяч доларів, пообіцявши виїзд за кордон

Киянці загрожує до 9 років позбавлення волі за те, що вона ошукала знайомого на 6000 доларів, вона обіцяла йому організувати виїзд за кордон як волонтеру. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Жінка обіцяла чоловікові фіктивно оформити його волонтером у благодійній організації, яка отримує гуманітарну допомогу з-за кордону. Її план полягав у тому, щоб отримати лист від благодійної організації до обласної військової адміністрації з проханням дозволити "волонтеру" виїхати з України та внести його дані до системи "Шлях".

Додатково вона надала чоловікові інструкції щодо того, як поводитися та що говорити при перетині кордону. За свої послуги жінка запросила 6000 доларів. Під час особистої зустрічі вона роз'яснила процедуру оформлення документів, попросила копії паспорта та посвідчення водія, а також 4000 доларів передоплати. Чоловік погодився на пропозицію та передав їй документи та гроші.

"Пізніше жінка повідомила замовнику, що організація, яка мала оформити належні документи для безперешкодного перетину кордону, поки не має можливості це зробити, тому гроші та копії документів вона передала іншим особам з метою швидшого дозволу на виїзд", – розповіли у відомстві.

Наразі обвинувальний акт направлено до Оболонського районного суду у Києві для розгляду. Жінка перебуває під домашнім арештом.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, в Чернівецькій області правоохоронці викрили та затримали 32-річного жителя села Браїлівка, який намагався незаконно переправити вісьмох чоловіків до Молдови.

Головне