На Буковині "бізнесмен" намагався переправити чоловіків за кордон за 2,5 млн грн: його затримали 

На Буковині

В Чернівецькій області правоохоронці викрили та затримали 32-річного жителя села Браїлівка, який намагався незаконно переправити вісьмох чоловіків до Молдови.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Чоловіка затримали співробітники Дністровського райвідділу поліції, відділу міграційної поліції Чернівецької області та Державної прикордонної служби.

Зловмисник, знаючи про тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб з України, шукав "клієнтів", які хотіли б потрапити за кордон, оминувши пункти пропуску. За свої послуги він брав від 6000 доларів до 10000 євро з особи.

Правоохоронці затримали чоловіка на місці злочину, коли він намагався перевезти ухилянтів через кордон на автомобілі “Ford Transit".

Наразі фігуранту оголошено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Йому загрожує до дев'яти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, прикордонники завадили 39-річному українцеві у спробі незаконного перетину повноводного Дністра для потрапляння до Молдови. Відповідно до пресслужби ДПСУ, чоловіка врятували від потенційної небезпеки, коли він намагався переплисти на надувному матраці, не враховуючи швидку течію та розлив річки. Згодом виявилося, що організаторами цієї небезпечної подорожі були зловмисники через месенджер, які вимагали 4000 євро за послуги. Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності, а справу буде розглянуто у суді.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, співробітники СБУ зупинили ще три схеми уникнення мобілізації та незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Головне