У Києві затримали власника інтернет-провайдера, який транслював кремлівську пропаганду на ТОТ

У Києві затримали власника інтернет-провайдера, який транслював кремлівську пропаганду на ТОТ

У Києві здійснили затримання власника інтернет-провайдера, який підтримує зв'язки з окупантами та поширює пропаганду на тимчасово анексованій Луганській області.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Чоловік систематично сплачував "податки" до "бюджету" окупаційної адміністрації росії у тимчасово захопленому Луганську, що призводить до фінансування російської агресії. Крім того, компанія фігуранта транслює в регіоні заборонені російські телеканали, які активно пропагують наративи Кремля, зокрема стосовно війни в Україні.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого в Києві виявлено понад 7,5 млн гривень, які, ймовірно, отримані незаконним шляхом і підлягають арешту. За слідством, фігурант організував незаконну діяльність разом з близькою родичкою, що мешкає у тимчасово захопленому місті Кадіївка на Луганщині.

Спільно вони заснували провайдерську компанію та "зареєстрували" її в окупаційній адміністрації рф та "роскомнагляді" на території країни-агресора.

На даний момент обвинуваченим та його спільниці з окупованої частини сходу України повідомлено про підозру за статтею 28 та статтею 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, включаючи окупаційну адміністрацію держави-агресора, за попередньою змовою групи осіб). Проводяться комплексні заходи для притягнення до відповідальності спільниці, яка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Розслідування проводять співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, пропагандиста Юрія Подоляку заочно засудили на 12 років.

Головне