У Києві затримали вимагачів, які примушували потерпілого сплатити понад $12 тис надуманого боргу

У Києві затримали вимагачів, які примушували потерпілого сплатити понад $12 тис надуманого боргу

Двоє мешканців столиці, які погрозами вимагали від киянина 12 500 доларів нібито за борг, були затримані під час передачі частини коштів. 

Про це повідомляє Національна поліція. 

До поліції звернувся житель Києва з заявою про те, що двоє невідомих вимагали у нього гроші, погрожуючи насильством. В ході розслідування правоохоронці встановили осіб вимагачів – це двоє чоловіків віком 52 та 53 років.

Зловмисники тривалий час тиснули на потерпілого, змушуючи його сплатити 12 500 доларів надуманого боргу. Під час передачі чергового траншу у розмірі 11 500 доларів підозрюваних затримали оперативники управління стратегічних розслідувань разом зі слідчими Печерського управління поліції. Раніше була зафіксована передача ще 1 000 доларів як частини “боргу”.

Під час обшуків поліцейські вилучили грошові кошти, автомобільні сканери для несанкціонованого проникнення в авто, документи та три автомобілі різних марок. Двом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання).

Їм обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 454 000 гривень кожному. За скоєний злочин їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Печерська окружна прокуратура Києва.

Як писали “Ми-Україна” раніше, СБУ та ДБР затримали керівника Західного міжрегіонального управління Мін'юсту у Львові, який вимагав хабарі з підприємців в обмін на ведення бізнесу в пенітенціарних установах.

Головне