У Києві затримали росіянина-агента ГРУ, який "полював" на NASAMS та Patriot

У Києві затримали росіянина-агента ГРУ, який

Українська спецслужба викрила і затримала росіянина, агента ГРУ, якого "розконсервували" для полювання на українську ППО. Про це повідомили в СБУ. 

Чоловік приїхав до України напередодні вторгнення і чекав на "завдання".

Він прибув з рф в Україну напередодні 24 лютого 2022 року під "легендою" продавця побутової та паливно-мастильної хімії. Під виглядом комерційних поїздок чоловік їздив по території Київської та Черкаської областей, де намагався виявити батареї та радіолокаційні станції ППО.



Розвіддані агент мав передати своєму російському куратору для здійснення синхронних повітряних ударів по Україні, але СБУ вчасно його викрила. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, черговий пакет санкцій рф - 14-й на рахунком - має включати обмежувальні заходи стосовно так званого "тіньового" флоту нафтових танкерів країни-агресорки. На цьому наголосив очільник зовнішньополітичного відомства Швеції Тобіас Більстрем, пише Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, минулої доби війська рф здійснили обстріли правобережжя Херсонської області з артилерії, били з авіації та БпЛА. Через російську агресію постраждали три людини, серед яких дитина. Про це повідомили в ОВА.

Головне