У Києві затримали резидентку російського ГУР, яка організовувала підпали автомобілів військових

У Києві затримали резидентку російського ГУР, яка організовувала підпали автомобілів військових

Служба безпеки України затримала у Києві резидентку російського ГУР, яка організовувала підпали автомобілів військових. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Першочерговим завданням осередку мав стати підпал службових авто Сил оборони.  Ворог вважає, що знищення військових автомобілів мало призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні на користь росії.

Варто зауважити, що для викриття зрадниці силовики задіяли "подвійного агента", - мешканця столиці, якого українська спецслужба викрила на підготовці до одного з підпалів. У результаті комплексних заходів чоловік пішов на співпрацю зі Службою і допоміг задокументувати підривну діяльність фігурантки.

Агентка рф перебувала на прямому зв’язку із співробітником головного управління генштабу ГРУ і займалася координацією підпалювачів, допомагаючи їм проводити підривну діяльність у столиці України.

Резидентка давала прямі інструкції щодо виготовлення саморобних запалювальних пристроїв, якими зловмисники мали знищувати автомобілі військових. Також вона особисто намагалася зняти на відео один із підпалів, який мав вчинити "подвійний агент". Саме тоді її затримали.

Зрадниці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Жінці загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала чоловіка, який передавав російським окупантам розвіддані про розташування українських військ у Миколаївській області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, корупційну схему викрили на Одеській митниці. До неї були причетні двоє посадовців митних органів.

Головне