У Києві затримали диверсантів рф, які здійснили підпал біля об’єкта "Укрзалізниці"

У Києві затримали диверсантів рф, які здійснили підпал біля об’єкта

Співробітники СБУ та Національної поліції затримали у Києві двох зловмисників, які за вказівкою рф готували підпали об’єктів "Укрзалізниці". Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки.

Першочергово зловмисники планували знищити релейні шафи сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення столиці.

"Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого 22-річного рецидивіста, який потрапив "до уваги" агресора через судимості за хуліганство та шахрайство. Наприкінці липня цього року на молодика у месенджері Телеграм вийшов представник спецслужби рф та запропонував йому співпрацю.

За гроші агресора його поплічник спочатку мав спалити релейну шафу поблизу однієї з вантажних станцій "Укрзалізниці" на території Києва. Для виконання ворожого завдання киянин залучив свого 17-річного знайомого - місцевого різноробочого", - йдеться у повідомленні.

СБУ встановила, що зловмисники після узгодження плану з окупантами зламали дверцята релейної шафи та підпалили її технологічну частину. Весь процес вони зняли на відео та відправили росіянам. Всього диверсанти планували цілу серію таких підпалів, однак їх викрила СБУ.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання затриманих та виявили і вилучили у них мобільні телефони із доказами їхньої підривної діяльності на користь рф, а також "робочий інвентар".

СБУ оголосила фігурантам підозру відповідно до ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Один із фігурантів справи перебуває під вартою, інший - під нічним домашній арештом. Обом зловмисникам загрожує довічне ув’язнення та конфіскація майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", правоохоронці затримали 16-річного жителя Києва за підозрою у підпалах машин Сил оборони. 

Головне