У Києві затримали адвоката, який організував схему ухилення від мобілізації

У Києві затримали адвоката, який організував схему ухилення від мобілізації

Служба безпеки і Національна поліція України ліквідували схему ухилення від мобілізації, яку організував засновник юридичної компанії з Києва. 

Він організував продаж фіктивних документів для уникнення призову та незаконного виїзду за кордон.

Вартість таких послуг — від 3.000 до 50.000 доларів залежно від терміновості. Найбільшим попитом користувалися медичні довідки про непридатність до служби.

В ході обшуків було виявлено фіктивні документи на суму понад 244.000 доларів. Йому загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування триває.

"Вартість таких послуг становила від 3 до 50 тис. американських доларів з одного ухилянта. Сума залежала від терміновості замовлення. Найбільший попит у фігуранта мали меддовідки ВЛК про непридатність до служби за станом здоров'я, зокрема через наявність I-II груп інвалідності. При цьому його клієнти не проходили військово-лікарську комісію, а документи на списання з лав потенційних призовників забирали прямо з офісу адвоката", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністерство оборони Чехії оголосило про намір використати частину доходів від заморожених російських активів для закупівлі великокаліберних боєприпасів українським військовим. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кабінет міністрів ухвалив законопроєкт, що передбачає створення Сил безпілотних систем у складі Збройних сил України, а також виділив 24 мільярда гривень на закупівлю дронів для військових.

Головне