У Києві зафіксували черговий температурний рекорд

У Києві зафіксували черговий температурний рекорд

У Києві 17 липня зафіксовано новий температурний максимум. Про це повідомили в метеостанції  Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Метеостанція Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського зареєструвала найвищу за всю історію спостережень температуру для цієї дати - 35,6°С.

Цей показник перевершив попередній рекорд 2016 року на 0,2°С. Варто зазначити, що з початку місяця це вже тринадцятий температурний рекорд у столиці, що свідчить про аномально спекотний липень цього року.

Такі дані вказують на тенденцію до підвищення температур у літній період, що може мати значний вплив на життя міста та його мешканців.

Нагадаємо, невдовзі Верховна Рада може запровадити акциз на солодкі напої. З березня 2023 року відповідний законопроєкт чекав свого часу, а 17 липня фінансовий комітет ВР дав згоду прийняти його за основу в першому читанні. Як саме працюватиме акциз на солодкі напої, на що підуть залучені за його рахунок кошти та як аналогічні податки діють в інших країнах, розбирався "Ми – Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала на Донеччині російського агента, який наводив керовані авіабомби на бойові позиції Сил оборони у Донецькій області. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Головне