У Києві заборонили продаж цигарок в МАФах

У Києві заборонили продаж цигарок в МАФах

Київська міська рада заборонила продаж цигарок, включаючи електронні, та інших підакцизних товарів у всіх МАФах та кіосках столиці.

Це рішення було прийнято на засіданні міськради Києва.

"За" проголосував 71 депутат, один утримався, і 20 депутатів, присутніх у залі, не голосували.

Наразі в Києві є близько 10 000 тимчасових споруд різного призначення. Місто планує зменшити їх кількість приблизно до 2500 і запровадити електронні торги на право торгівлі в таких спорудах через систему Prozorro.Продажі.

"74% киян вважають, що необхідно зменшити кількість МАФів, а 81% підтримує ідею продавати право на торгівлю у тимчасових спорудах виключно через систему Prozorro.Продажі", – зазначив на засіданні Київради директор Департаменту територіального контролю Михайло Буділов.

Спочатку проєкт рішення не включав заборону на торгівлю сигаретами в МАФах. Цю правку вніс з голосу депутат Олександр Міщенко.

"Я пропоную колегам прибрати з додатка №3 слова "та підакцизних товарів (тютюнових виробів)". Вважаю, що сигарети не повинні продаватись в кіосках", – сказав він.

Загалом рішення "Про затвердження Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд" підтримали 82 депутати.

Відтепер торгові кіоски та пересувні кав'ярні буде заборонено встановлювати в зонах інженерних мереж, біля фасадів адміністративних і культових будівель, пам’ятників, фонтанів, клумб, оглядових і панорамних майданчиків, на пішохідних доріжках та алеях, а також біля наземних споруд метрополітену.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні 14 червня очікується переважно хмарна погода з проясненнями. Уночі короткочасні дощі пройдуть у західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях.

Головне