У Києві викрали завідувача відділення лікарні: хотіли викуп $2 млн

У Києві викрали завідувача відділення лікарні: хотіли викуп $2 млн

Слідчі Солом’янського управління поліції Києва повідомили про підозру двом чоловікам, які викрали 66-річного лікаря-кардіолога та вимагали у нього викуп у розмірі 2 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Зловмисники, які діяли під виглядом співробітників поліції, силою посадили чоловіка до свого авто та відвезли у невідомому напрямку. Погрожуючи розправою, вони вимагали у потерпілого 2 мільйонів доларів, але зрештою забрали лише 15 000 гривень готівкою, які знайшли при ньому, та відпустили.

Про викрадення повідомили перехожі, які стали свідками події. Завдяки оперативним діям поліцейських, особи зловмисників було встановлено. Ними виявились жителі Києва, 1970 та 1979 років народження.

В ході розшуку фігуранти декілька разів змінювали номерні знаки та автомобілі, намагаючись уникнути відповідальності.

Одного з підозрюваних затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Під час санкціонованих обшуків за місцем його проживання було вилучено транспортні засоби, які використовувались для викрадення, засоби зв’язку, а також мисливські рушниці та набої до них.

Наразі обом фігурантам оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 146 - незаконне позбавлення волі або викрадення людини;
  • ч. 4 ст. 186 - грабіж, вчинений в умовах воєнного стану;
  • ч. 4 ст. 189 - вимагання.


Одному з підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно іншого тривають слідчі дії з метою його затримання та обрання запобіжного заходу.

Максимальне покарання за інкримінованими статтями - до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, поліція Одещини затримала неповнолітнього хлопця, який зарізав 15-річного юнака та поранив ще одного. Йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Головне