У Києві відкрили пішохідний міст-хвилю на Оболонський острів (фото)

У Києві відкрили пішохідний міст-хвилю на Оболонський острів (фото)

У Києві офіційно відкрили пішохідний міст-хвилю на Оболонський острів, будівництво якого розпочалось ще у 2021 році. Про це повідомив столичний міський голова Віталій Кличко. 

На заваді його зведення стала повномасштабна війна, через яку роботи на об'єкті були зупинені до весни 2023 року. 

"Уже можна йти гуляти новою, великою рекреаційною зоною столиці - на острів Оболонський. Зʼєднує острів з набережною Оболоні та парком "Наталка" дуже гарний, унікальний з інженерної точки зору, пішохідний міст", - повідомив Кличко.

Він нагадав, що конструкції для пішохідного мосту були виготовлені на потужностях заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Доправити їх до Києва встигли за лічені тижні до російського широкомасштабного вторгнення. 

Наразі підсвітку "мосту-хвилі" не вмикатимуть, "тільки економне LED освітлення перил мосту". 

Об'єкт було зведено коштом меценатів з-за кордону та українських.

Пішохідний міст складається з п’яти хвиль. Його ширина становить чотири метри, а протяжність – 164 м. Переправа оснащена підсвічуванням та музичним супроводом. Кольори змінюватимуться, а музика вмикатиметься лише за умови перебування на мосту певної кількості людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці січня міська влада Києва розповіла про отримання грошей від Метрополії Великого Парижа. Кошти цілеспрямовано були виділені на міст, роботи над яким стартували у 2021 році.

 

 

Головне