У Києві тимчасово заборонили створювати нові мурали

У Києві тимчасово заборонили створювати нові мурали

У Києві тимчасово заборонили створювати нові мурали. Про це повідомили у Київраді.

Заборона буде діяти до моменту створення міською радою відкритого механізму погодження ескізів.

Законодавство України та нормативні документи місцевих рад наразі не можуть детально врегулювати питання погодження фаховими органами створення муралів, повідомила народна депутатка Євгенія Кулеба.

У Києві почастішали випадки порушень правил благоустрою, а мурали створюють без погоджень профільних установ та мешканців будинків. 

Це впливає на процеси збереження культурної спадщини та архітектурного коду міста. 

Нагадаємо, російські загарбники знищили останній український мурал "Назустріч щастю" в тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі. За його словами, останній мурал, який знищили росіяни, не мав нічого спільного з історією України.

На ньому була зображена жінка з пустою кліткою. Вона зображувала всіх жінок, які змогли розірвати коло насильства і розпочати нове життя.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна вперше увійшла до Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомили у Мінкульті.

Україна ратифікувала Конвенцію про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини ще у 1988 році. На цій конвенції базується статус об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В Мінкульті повідомили, що це обрання відбулося на 24-й сесії Генасамблеї країн-учасниць Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

Головне