У Києві та на Черкащині затримали двох зловмисників, які палили авто військових за вказівкою рф

У Києві та на Черкащині затримали двох зловмисників, які палили авто військових за вказівкою рф

Служба безпеки України затримала у Києві та Черкаській області двох російських агентів, які палили автомобілі військових. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Служба безпеки та Національна поліція затримали ще двох поплічників спецслужб рф, які підпалювали службові авто Сил оборони у Києві та Черкаській області. Під "прицілом" ворога були мікроавтобуси та бойові пікапи ЗСУ і Держприкордонслужби", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, росіяни дистанційно залучили до виконання їхніх завдань двох молодиків, які шукали "легкого заробітку". За гроші окупантів зловмисники розвідували локації потенційних цілей та намагалися їх підпалити за допомогою легкозаймистих сумішей. Свою "роботу" зрадники знімали на камери телефонів, аби потім "звітувати" перед російськими кураторами.

Як зазначили у СБУ, затриманим зловмисником у Києві виявився житель тимчасово окупованого Краснодону Луганської області, який переїхав до столиці та почав працювати на розвідку рф.

"На початку серпня цього року він отримав "тестове" завдання - в обмін на гроші підпалити військовий позашляховик. Втім, обіцяних коштів фігурант так і не отримав. Замість грошової винагороди представник рф почав погрожувати чоловіку, що "зіллє" їхнє листування українським правоохоронцям. У такий спосіб окупанти "мотивували" свого поплічника продовжити серію підпалів у столиці нашої держави", - йдеться у матеріалах слідства.

На Черкащині ж було затримано палія евакуаційного автомобіля прикордонників, який знаходився на СТО на техобслуговуванні.

"Провівши дорозвідку, фігурант вдягнув для маскування плащ-дощовик, прибув на локацію та підпалив авто. Правоохоронці затримали зловмисника "по гарячих слідах", - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що обом затриманим вже оголосили підозри відповідно до ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Нині вони знаходяться під вартою. Їм загрожує до 8 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ спільно з Національною поліцією викрила ще три групи осіб, які здійснювали підпали у різних регіонах України.

Головне