У Києві судитимуть 10 лікарів, які "продавали" фальшиві діагнози ухилянтам

У Києві судитимуть 10 лікарів, які

Десять столичних лікарів підуть під суд за "продаж" фальшивих діагнозів ухилянтам. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Як встановили співробітники правоохоронних органів, йдеться про двох завідувачів неврологічних відділень столичних медзакладів, завідувача центру нейрохірургії, нейрохірурга, психіатра, невролога, рентгенолога, директора Центру первинної медико-санітарної допомоги та двох голів ВЛК. Всі ці особи організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України шляхом підроблення документів та засвідчували наявність у чоловіків призовного віку тяжких захворювань.

Фальшиві діагнози у подальшому ставали підставою для визнання цих чоловіків тимчасово непридатними для військової служби. Це дозволяло їм перетинати державний кордон. За свої "послуги" ділки вимагали 3-4 тисячі доларів з людини. 

Київська міська прокуратура вже скерувала до суду обвинувальний акт відносно зловмисників згідно з ч.2, ч.3 ст. 332, ч.3 ст. 358 Кримінального кодексу України. 

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники СБУ зупинили ще три схеми уникнення мобілізації та незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Затримано чотирьох організаторів нелегальних міграційних "трафіків" у різних областях України. 

Головне