У Києві розслідують конфлікт між поліціянтом і прикордонником

У Києві розслідують конфлікт між поліціянтом і прикордонником

У Києві в ніч проти 3 листопада стався конфлікт між поліцейським і прикордонником. У поліції розпочали службову перевірку, а прокуратура відкрила кримінальне провадження.

За версією правоохоронців, наряд поліції зустрів чоловіка на вулиці під час комендантської години.

Поліцейський звернувся до перехожого з проханням показати документи та поцікавився, чому він перебуває на вулиці під час комендантської години. У цей момент до них підійшов чоловік, напідпитку і в камуфляжі, почав агресивно говорити з поліціянтом і кілька разів штовхнув його. Іти до відділку чоловік теж відмовився. Зʼясувалося, що він служить в одному з прикордонних підрозділів.

Прокуратура столиці почала досудове розслідування за фактом можливих неправомірних дій стосовно військового з боку працівників поліції. Йдеться про застосування сили при затриманні. У мережі є відео з відділку поліції, на якому видно, як військовий падає на підлогу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Рустем Умєров підписав Наказ про затвердження нової Концепції військової кадрової політики до 2028 року. 

"Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років - як під час дії воєнного стану, так і у мирний час", – пишуть у Міноборони.

Головне