У Києві рівень води у Дінпрі піднявся до абсолютного максимуму з початку року

У Києві рівень води у Дінпрі піднявся до абсолютного максимуму з початку року

Рівень води у Дніпрі у Києві досяг абсолютного максимуму з початку 2024 року. Станом на 16 березня він досяг 601 см над "0" поста, при температурі води 3,9 градусів Цельсія.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

За останні сім днів рівень Дніпра у Києві зрос на понад 60 см, і спостерігається значне коливання рівня води протягом доби. Наприклад, 14 березня рівень коливався від 620 см до 577 см, але на момент вимірювання становив 583 см.

Підйом рівня води та значні коливання спричинені збільшенням скидів води з Київського водосховища через весняне танення. Це призвело до початкового затоплення заплав і понижених прибережних територій. Рівень небезпеки гідрологічних явищ І (жовтий).

На даний момент аварійних підтоплень у місті не зафіксовано, і промислові об’єкти та житлові райони залишаються поза зонами ризику.

Нагадаємо, в кінці квітня минулого року в ряді областей України виникла серйозна повінь, яка спричинила затоплення багатьох будинків. Михайло Яцюк, директор Інституту водних проблем і меліорації НААН, попереджав, що повінь може досягти місць з небезпечними відходами. Наприклад, в Чернігівській області повінь мала потенціал стати найсильнішою за останні 10 років, і місцеві влади не виключали можливості евакуації мешканців окремих населених пунктів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни на ТОТ змушують українців голосувати на "президентських виборах".

Головне