У Києві поліція затримала чоловіка, який підірвав гранату у дворі житлового будинку

У Києві поліція затримала чоловіка, який підірвав гранату у дворі житлового будинку

Поліція затримала 26-річного киянина, який підірвав гранату у Дніпровському районі столиці, пошкодивши автомобіль та вікна житлового будинку.

Про це повідомляє поліція Києва. 

16 липня, близько першої години ночі, до поліції надійшло повідомлення про вибух у дворі житлового будинку. На місце події прибули слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінологи.

Правоохоронці встановили, що вибух стався внаслідок підриву бойової гранати.

“Проведеними першочерговими оперативними заходами поліцейські встановили та затримали порушника – ним виявився 26-річний місцевий мешканець”, - йдеться у повідомленні.

З'ясувалося, що гранату чоловік взяв у 36-річного знайомого. Під час обшуку за місцем проживання знайомого поліцейські вилучили гранатометні постріли “ВОГ” та набої різного калібру. Його також затримали.

За цим факту було розпочато кримінальні провадження за двома статтями ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

Затриманим готують повідомлення про підозру та обиратимуть запобіжний захід. Їм загрожує від двох до семи років позбавлення волі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Львівській області у місті Буськ невідомий чоловік кинув гранату поблизу територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Внаслідок вибуху пошкоджено фасад та вікна будівлі.

Головне