У Києві невідомі зрізали посаджений у пам’ять про Романа Ратушного дуб: поліція відкрила справу

У Києві невідомі зрізали посаджений у пам’ять про Романа Ратушного дуб: поліція відкрила справу

Невідомі зрізали у Києві дуб, який лише 13 грудня висадили на знак пошани до загиблого на війні активіста Романа Ратушного. Інцидент стався 15 грудня, поліція вже відкрила за цим фактом кримінальне провадження, повідомляє УП.Життя.

Знімок екрана 2023-12-16 о 14.12.11.png (2.48 MB)

12-річний дуб було висаджено на вулиці Січових Стрільців у Шевченківському районі Києва. Тобто дерево стояло лише два дні - зараз на його місці залишилася лише невеличка частина стовбура.

Знімок екрана 2023-12-16 о 14.11.46.png (2.11 MB)

"Дванадцятирічний дуб мав стати символом боротьби за незалежність України та живим нагадуванням про ціну нашої свободи", - наголосили столичні комунальники.

Водночас у поліції зазначили, що кримінальну справу відкрито за ч. 4 ст. 185 ККУ (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану). За словами представника Головного управління Національної поліції Києва Дмитра Грищенка, зловмисникам за скоєне загрожує від 5 до 8 років ув'язнення.

Нині співробітники правоохоронних органів проводять всі необхідні слідчі дії у справі.

Довідка. Роман Ратушний був відомим київським активістом, який став на захист міста проти незаконної забудови. Після початку повномасштабного вторгнення він пішов у ЗСУ, був розвідником. Ратушний загинув під час бою за Ізюм на Харківщині 9 червня 2022 року. Йому було лише 24 роки. Після його загибелі у столиці одна з вулиць була перейменована на честь Романа Ратушного. Йдеться про вулицю Волгоградську біля Протасового Яру.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Києві під час повітряної тривоги охоронець не пустив в укриття школи двох дітей, які прийшли туди зі своїм домашнім улюбленцем. Він запропонував дітям залишити тварину надворі, однак вони не погодилися. За фактом недопуску дітей в укриття було відкрито кримінальне провадження.

Головне