У Києві нейтралізували агентурну мережу елітного підрозділу фсб рф, якою керував колишній "регіонал"

У Києві нейтралізували агентурну мережу елітного підрозділу фсб рф, якою керував колишній

У Києві нейтралізували агентурну мережу елітного підрозділу фсб рф, яку координував колишній "регіонал". Про це повідомили у Службі безпеки України.

До угруповання входили чотири особи, які займалися розвідувальною та диверсійною роботою в Україні для російських окупантів.

"Агентурна мережа займалася розвідувальною та диверсійною роботою на території нашої держави. Вона мала ієрархічну структуру із чітко розподіленими ролями. Окрім екснардепа-куратора туди входили: виконавець диверсій, постачальник вибухових пристроїв та агентка, яка спеціалізувалася на зовнішньому спостереженні", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, екснардеп планував у разі успішного виконання ворожих завдань розширити мережу та здійснювати диверсії на всій території України.

У СБУ встановили, що для зриву логістики Сил оборони агенти планували серію підривів на шляхах "Укрзалізниці". 

"Російська спецслужба поставила їм завдання: підірвати одну із колій на Київщині. ЗСУ використовують її для переправлення техніки і особового складу у фронтові регіони. Втім, СБУ вдалося запобігти диверсії. 

Під час багатоетапної спецоперації співробітники Служби безпеки затримали всіх чотирьох агентів, включно із екснардепом", - заявили у Службі безпеки.

Зловмисників затримали та провели у них обшуки, під час яких було виявлено засоби зв’язку та електронні пристрої із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Нині всі фігуранти перебувають під вартою. Залежно від вчинених злочинів їм оголосили підозри за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 113 (диверсія);
  • ст. 258 (терористичний акт).

Досудове розслідування продовжується.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки та Національна поліція України затримали організатора групи, яка займалася підпалами військових автомобілів у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Головне