У Києві не буде ТРЦ на березі Вирлиці: Верховний суд повернув ділянку в комунальну власність

У Києві не буде ТРЦ на березі Вирлиці: Верховний суд повернув ділянку в комунальну власність

Верховний Суд України повернув до комунальної власності земельну ділянку біля озера Вирлиця в Києві. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Територія площею майже 20 гектарів вартістю понад 1 мільярд гривень була раніше передана Київрадою приватному товариству для будівництва торговельно-розважального комплексу.

Прокурори довели в суді, що ця ділянка з 1994 року зарезервована як цінна природна територія з високою рекреаційною цінністю. Суд встановив, що земля знаходиться в межах прибережної захисної смуги та акваторії озера Вирлиця, тому її надання під комерційну забудову порушує земельне та водне законодавство.

Верховний Суд підтримав рішення Північного апеляційного господарського суду, яким визнано незаконним рішення Київради про відведення землі та недійсним договір оренди між Київрадою та приватним товариством.

Нагадаємо, прикордонники не дали вивезти з України скрипку італійського майстра Страдіварі. Йдеться про музичний інструмент Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1728.

Як писали "Ми-Україна" раніше, правоохоронці Нікопольського району завершили розслідування та скерували до суду справу проти 39-річної місцевої жительки, яка вирощувала коноплю на суму понад 4 мільйона гривень у п’яти теплицях.

Головне