У Києві матір з неповнолітнім сином підпалили автівки військових на замовлення рф

У Києві матір з неповнолітнім сином підпалили автівки військових на замовлення рф

Мешканка Чернігівщини разом із сином на замовлення російських спецслужб підпалили дві автівки військових у Києві. Їх затримали одразу після скоєння злочину, і тепер їм загрожує до десяти років ув'язнення.

Про це повідомляє поліція Києва.

Злочини сталися в Шевченківському районі столиці. Внаслідок підпалу пошкоджено два транспортних засоби, що належали військовим - Mercedes-Benz та Mitsubishi Pajero.

За словами очільника столичної поліції Дмитра Шумейка, підозрюваними виявилися 48-річна мешканка Чернігівської області та її 14-річний син. Вказівку палити автомобілі ЗСУ вони отримали через телеграм-канал, де замовник пообіцяв їм грошову винагороду за підтверджуюче відео виконаного завдання.

Правоохоронці з'ясували, що вдень підозрювані відстежували необхідні автомобілі, а вночі здійснювали підпали за допомогою запалювальної суміші. Їх затримали завдяки оперативно-розшуковим заходам: жінку у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а її сина помістили до Центру соціальної підтримки дітей та реабілітації.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури слідчі оголосили жінці та її сину оголошено про підозру в умисному знищенні майна, вчиненому шляхом підпалу ( ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники Служби безпеки України та Національної поліції України викрили злочинну схему вербування російськими спецслужбами українських підлітків для здійснення диверсій, зокрема підпалів автівок військовослужбовців ЗСУ.

Головне