У Києві демонтували пам'ятник учасникам антиукраїнського "січневого повстання"

У Києві демонтували пам'ятник учасникам антиукраїнського

У Києві демонтували пам'ятник учасникам антиукраїнського "січневого повстання". Про це повідомляють у КМДА.

Ідеологічна роль цього постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, котрі влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки. 

"Нам десятиліттями навʼязували в герої – радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу", – наголосила посадовиця.

Нагадаємо, Зеленський увів санкції проти 51 особи та 134 компаній. Про це йдеться на офіційному інтернет-представництві президента.

Згідно з першим указом, санкції запроваджені проти 119 компаній. Переважно це російські підприємства, які розташовані на території РФ, проте до санкійного списку потрапило ТОВ "Автодель ГАЗ", яке працює у Криму.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники затримали вісім іноземців, шестеро із них громадяни Туреччини. Про це повідомили у Дерприкордонній службі.

Мігранти сховалися у мікроавтобусі для незаконного перетину кордону на Львівщині. За кермом автотранспорту був українець. Пасажири, серед яких четверо дітей, не мали при собі документів. Подальшу долю затриманих вирішуватиме суд.


 

Головне