У Києві через закриття метро від "Теремків" до "Либідської" виведуть додатковий наземний транспорт

У Києві через закриття метро від

Влада Києва організувала з 8 грудня рух наземного транспорту від станції метро "Теремки" до "Либідської", який дублюватиме маршрути закритих станцій підземки. Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

"У зв’язку з ремонтом перегінного тунелю на "синій" гілці метрополітену з 8 грудня від станції метро "Теремки" до станції "Либідська" буде організовано рух наземного транспорту, що дублюватиме маршрути закритих станцій метро", - йдеться у повідомленні.

За рішенням влади буде організовано наступні марштрути:

  • маршрут №2 "Кібернетичний центр - ст. м. "Теремки" - ст. м. "Либідська" - буде запущено 60 автобусів з інтервалом руху 1 хвилина;

Схема руху наземного транспорту.jpeg (206 KB)

  • маршрут №43к "Кібернетичний центр - ст. м. "Либідська" - буде запущено 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хвилини;
  • шлях автобусного маршруту №38 подовжили до ст. м. "Либідська" - працюватиме 5 автобусів з інтервалом у 17 хвилин.

Схема руху транспорту.jpeg (252 KB)

Водночас у КМДА наголосили, що через необхідність вивільнення додаткових тролейбусів тимчасово буде припинено тролейбусний  маршруту № 50 "Вулиця Милославська - станція метро "Либідська".

Нагадаємо, у Києві через незадовільний технічний стан тунелів було вирішено закрити рух поїздів між станціями "Деміївська" та "Теремки". Спочатку планувалося, що обмеження почнуть діяти з 9 грудня. Проте після виявлення води на коліях між станціями метро "Деміївська" і "Либідська" через розгерметизацію тунелю було вирішено терміново зупиняти рух поїздів.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Києві відкрили рух Подільсько-Воскресенським мостом. Проте всі бажаючі рухатися ним не зможуть - міст працює лише для спецтранспорту, екстрених служб та пасажирських автобусів.

Головне