У Хорватії заявили про готовність забезпечити Угорщину і Словаччину нафтою

У Хорватії заявили про готовність забезпечити Угорщину і Словаччину нафтою

Хорватія готова забезпечити Угорщину і Словаччину нафтою. Відповідну заяву зробив хорватський прем’єр-міністр Андрей Пленкович, пише HINA.

Очільник хорватського уряду відправив листи своїм колегам з Угорщини та Словаччини, у яких запевнив - Хорватія та її оператор нафтопроводу Janaf готові транспортувати нафту до Угорщини та Словаччини.

Також аналогічний лист було відправлено голові Європейської комісії.

Нагадаємо, нафта російської компанії "Лукойл" перестала надходити до Словаччини та Угорщини через санкції України. Через це прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо викликав посла України Мирослава Кастрана. Він пригрозив Україні наслідками, якщо Київ не відновить транзит нафти "Лукойлу". 

Водночас Угорщина заявила, що може подати позов до суду через загрозу енергетичній безпеці країни після того, як Україна припинила транзит нафти російської компанії "Лукойл".

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що позиція України щодо санкцій проти російської компанії "Лукойл" залишається незмінною, незважаючи на припинення транзиту нафти до Словаччини та Угорщини.

Головне