У Херсоні затримали трьох колаборантів, які ​збирали голоси за проведення псевдореферендуму

У Херсоні затримали трьох колаборантів, які ​збирали голоси за проведення псевдореферендуму

Підозру в колабораціонізмі повідомили трьом громадянинам України, вони організовували й проводили псевдореферендум рф на Херсонщині. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Один з фігурантів у Суворівському районі Херсона погодився стати очільником дільничної виборчої комісії для проведення псевдореферендуму про приєднання регіону до складу росії. 

Вони приходили до домівок місцевих мешканців у декількох селах району, роздаючи їм так звані "бюлетені" для голосування.

"За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури трьом громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", - зауважили в прокуратурі.

Нагадаємо, в тимчасово окупованому місті Бердянськ Запорізької області було ліквідовано діяльність однієї з організаторок псевдовиборів президента російської федерації.

Про це повідомила Бердянська міська військова адміністрація.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти вперше здійснили напад на Сумську область, використовуючи касетні авіабомби. З повітря вони атакували два села в Шосткінському районі. 

Про це повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.