У Харкові викрито підприємця, який заволодів 1,5 млн грн на ремонті укриття

У Харкові викрито підприємця, який заволодів 1,5 млн грн на ремонті укриття

У Харкові підприємця підозрюють у заволодінні бюджетними коштами на суму 1,5 мільйонів гривень, виділеними на ремонт укриття. Слідство встановило, що фактично виконані роботи не відповідали заявленим у документації, а суми були завищені.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що у листопаді 2022 року підприємство отримало замовлення на ремонт укриття на території спортивного комплексу в Індустріальному районі Харкова. Виявилося, що обсяги і вартість фактично виконаних робіт не відповідали даним у проєктно-кошторисній документації. 

Підозрюваний вніс недостовірні відомості в документи, завищивши вартість матеріалів та іх обсяг, при цьому частина робіт взагалі не була виконана. На підставі цих документів на рахунок підрядника було надлишково перераховано 1,5 мільйонів гривень бюджетних коштів.

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова директору підприємства повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, складанні та видачі завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки. Підозрюваний обвинувачується за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також встановлюється коло осіб, причетних до злочину. Досудове розслідування ведеться ВП №1 ХРУП №2 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Як писали “Ми-Україна” раніше, СБУ в Кіровоградській області викрила чинного депутата Кропивницької районної ради - місцевого адвоката та голову районної ОТГ на системній корупції.

Головне