У Харкові викрили головного лікаря через ремонтні роботи з збитками майже 700 тис грн

У Харкові викрили головного лікаря через ремонтні роботи з збитками майже 700 тис грн

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру головного лікаря у розкраданні бюджетних коштів під час ремонту лікарні. Сума збитків становить майже 700 тисяч гривень, що підтверджено експертизою.

Про це повідомляє обласна прокуратура.  

Згідно з даними слідства, у вересні 2021 року між багатопрофільною лікарнею та фізичною особою-підприємцем укладено договір на поточний ремонт приміщення стерилізаційної будівлі.

Однак обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідали даним, зазначеним у проєктно-кошторисній документації. Зокрема, не виконано роботи з улаштування під покриття підлоги, укладання лінолеуму, штукатурення, фарбування стін та встановлення кондиціонера. Головний лікар, як фактичний керівник медзакладу, неналежно виконував свої обов’язки, не проконтролював фактичне виконання робіт і підписав акти з недостовірними даними, що призвело до перерахування на рахунок підрядника майже 700 тисяч гривень бюджетних коштів.

Сума збитків підтверджена висновком судової економічної експертизи. Також недобросовісному підряднику повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та складанням завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Досудове розслідування триває, оперативний супровід забезпечує Управління СБУ в Харківській області.

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова, головному лікарю повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Як писали “Ми-Україна” раніше, суд Нідерландів у середу, 2 жовтня, уперше оштрафував чоловіка, який домагався жінки у публічному місці, а саме на вулиці.

Головне