У Харкові планують відкрити ще три підземні школи, - Ігор Терехов

У Харкові планують відкрити ще три підземні школи, - Ігор Терехов

У Харкові активно готуються до нового навчального року, незважаючи на складну безпекову ситуацію. Місто очікує близько 5000 першокласників, які мають розпочати навчання з 1 вересня. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Ігор Терехов, міський голова Харкова.

Для забезпечення безпеки учнів та створення належних умов для навчання, міська влада розширює мережу підземних шкіл. Наразі вже функціонують шість навчальних закладів на станціях метро. Додатково ведеться будівництво ще трьох підземних шкіл, кожна з яких зможе прийняти 450 учнів за одну зміну.

Хоча нові підземні школи не будуть готові до початку навчального року, очікується, що вони відкриють свої двері для учнів протягом наступних двох місяців. Це дозволить значно збільшити кількість безпечних навчальних місць для харківських школярів.

Така ініціатива демонструє прагнення міської влади забезпечити безперервність освітнього процесу та захистити дітей в умовах постійної загрози обстрілів.

"Ми створюємо їм всі умови для того, щоб вони мали можливість навчатися. Ми облаштували 6 станцій метро-школи. Крім того, будуємо ще 3 підземні школи, кожна з яких розрахована на 450 учнів в одну зміну. Вони не будуть готові 1 вересня, але сподіваюсь, що за місяці два облаштуємо всі школи і діти зможуть у них навчатися", - додав він.

Нагадаємо, у ніч на 15 серпня 2024 року росіяни завдали удару 29 ударними БпЛА типу Shahed, українська протиповітряна оборона збила всі ударні дрони у 8 областях. Про це повідомляють у Повітряних силах Збройних сил України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Покровському напрямку протягом доби зафіксовано зміну тактики російських загарбників. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Музичук, речник Національної гвардії України.

Головне