У Харкові 18-річний хлопець підпалив автомобіль ЗСУ: його затримали

У Харкові 18-річний хлопець підпалив автомобіль ЗСУ: його затримали

На Харківщині затримали 18-річного хлопця після того, як погодився на пропозицію незнайомця спалити автомобіль ЗСУ за гроші. Зловмисник був затриманий через дві доби після скоєння злочину.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

26 липня поліція отримала повідомлення про підпал автомобіля Range Rover, що належить військовому. Слідчо-оперативна група знайшла неподалік пляшку з залишками запальної суміші. Протягом двох діб оперативники встановили особу злочинця та його місцезнаходження.

Зловмисник, 18-річний мешканець Харківської області, у месенджері погодився за 40 тисяч гривень підпалити автівку військового, отримавши від незнайомця інформацію про автомобіль. 25 липня він підпалив машину на залізничному вокзалі Харкова, використавши пляшку бензину, і надіслав відео “роботодавцю”.

Поліцейські затримали його, не давши змоги розпорядитися грошима. Слідчі повідомили молодику про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України , що передбачає покарання до 10 років увʼязнення.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Києві викрили двох диверсантів, які підпалювали обладнання критичної інфраструктури та автомобілі військових.

Головне