У Казахстані проводять референдум щодо будівництва АЕС

У Казахстані проводять референдум щодо будівництва АЕС

Казахстан проводить всенародне голосування щодо будівництва першої в країні атомної електростанції. Референдум відбувається у неділю, 6 жовтня. Про це повідомляє казахська служба "Радіо Свобода".

Виборчі дільниці відкрилися о 7:00 за місцевим часом і працюватимуть до 20:00. За урядовими оцінками, вартість будівництва АЕС складе близько 12 мільярдів доларів. Проект спрямований на поступову відмову від вугільної енергетики.

Наразі Казахстан значною мірою залежить від вугільних електростанцій для забезпечення своїх енергетичних потреб. Через застарілу інфраструктуру країна також змушена імпортувати електроенергію з росії, оскільки власних потужностей не вистачає для задоволення внутрішнього попиту.

Будівництво атомної електростанції розглядається як стратегічний крок для модернізації енергетичного сектору країни та зменшення залежності від викопного палива.

Нагадаємо, протягом тижня російські окупанти застосували близько 20 ракет різних типів, понад 800 керованих авіаційних бомб і майже 400 ударних БпЛА. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, станом на 6 жовтня в Україні залишаються частково або повністю знеструмленими 500 населених пунктів. Про це повідомило Міністерство енергетики України.

Головне