У Карпатах фіксується небезпека диких тварин, - Держприкордонслужба

У Карпатах фіксується небезпека диких тварин, - Держприкордонслужба

У Державній прикордонній службі України розповіли, що в лісах в Карпатах наразі фіксується небезпека диких тварин. Про це повідомила пресслужба ДПСУ в Telegram-каналі.

За перший тиждень зими прикордонні наряди декілька разів зафіксували поодиноких ведмедів. Крім того, нерідко охоронцям кордону зустрічаються й дикі кішки. Лише минулої доби фотопастки прикордонників двічі впіймали рись, розповіли в Держприкордонслужбі.

"+1 причина не порушувати кордон", - підписали публікацію в пресслужбі.

Нещодавно також у Карпатах помічали сімейство бурих ведмедів – маму і маля. Їх побачили поблизу проїжджої частини. Вони не поводилися агресивно, а спостерігали за автомобілями, які проїжджали повз. Це частина Карпат зі сторони Румунії, на шосе Трансфагараш. Сімейство шатунів, ймовірно, не залягло в сплячку, адже не набрали достатньо жиру, аби пережити її, писали місцеві ЗМІ.

дпсу1.jpg (124 KB)

Нагадаємо, у засніжених Карпатах прикордонники Чернівецького загону кілька разів зустрічали оленів. За словами прикордонників, у лісах можна зустріти не лише тварин, але і ухилянтів. Протягом одного дня в жовтні співробітники ДПСУ під час патрулювання затримали девʼять чоловіків, які намагались незаконно перетнути державний кордон.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, комітет Comedy Wildlife Photography Awards обрав переможця конкурсу смішних фото диких тварин. На фото зображені кумедні моменти з життя тварин. Відомо, що приз взяв знімок австралійського фотографа Джейсона Мура “Уявна гітара Ру”. Знімок кенгуру користується популярністю у соціальних мережах.

Головне