У Канаду на навчання прибули українські пілоти

У Канаду на навчання прибули українські пілоти

До Канади прибули українські військові пілоти, які опановуватимуть F-16. Про це повідомили у Міністерстві оборони Канади.

Міністр оборони Канади Білл Блер повідомив, що цього тижня в країну прибула група українських пілотів, які пройдуть тренування за ввідною програмою для пілотів винищувачів.

“Цього тижня пілоти Збройних сил України прибули до Канади, аби розпочати навчання”, - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що стандартний курс триває шість місяців, програма містить 120 навчальних годин, 20 годин нальоту у симуляторі і 50 – реальних вильотів.

У Міноборони Канади додали, що у вересні Україна отримає обіцяні раніше 10 броньованих автомобілів медичної евакуації, користуватися якими українські захисники вже навчаються у Європі.

“Ще 40 бронетранспортерів (у комплектації для перевезення вантажу й особового складу) почнуть прибувати навесні 2025-го року. Їх доставку буде завершено до кінця наступного року”, - наголосили у Міноборони.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 250 мільйонів доларів. 

Як писав "Ми-Україна", федеральна рада Швейцарії вирішила до 4 березня 2026 року не скасовувати тимчасовий статус захисту (Status S) для українських біженців та продовжити відповідні заходи підтримки для тих, на кого він поширюється. 

Головне