У Канаді помер Данило Мигаль, який у вишиванці станцював гопак на матчі збірної СРСР

У Канаді помер Данило Мигаль, який у вишиванці станцював гопак на матчі збірної СРСР

У Канаді на 69-му році життя помер українець Данило Мигаль, який у 27 липня 1976 року під час півфінального футбольного матчу Олімпійських ігор між збірними СРСР та НДР вибіг на поле з прапором України та станцював гопак. Про це у Facebook-акаунті повідомив журналіст Любомир Кузьмяк.

Відомо, що під час футбольного матчу Мигаль вибіг на поле у вишитій сорочці, а в руках тримав прапор України. Він вигукнув  "Свободу Україні" і станцював гопак. Гру було зупинино, правоохоронці затримали чоловіка на одну годину. 

"Тільки вчора переглядав історичний стрікерський забіг Данила Мигаля на поле під час півфінального матчу Монреальської Олімпіади-1976 між збірними СРСР та НДР. А сьогодні дізнався про те, що Великий Українець відійшов у засвіти. Ви так і не приїхали на матч Карпат до Львова, зате вчасно передали свій прапор в Україну. Коли вперше побачив це відео багато років тому, то мріяв поспілкуватися з вами. Дякую за розмови, дякую за співи і колядки у телефоні на Різдво, дякую за тепло і щирість. А ще за боротьбу. Вічна пам'ять", - написав Кузьмяк.

Варто зауважити, що канадець українського походження народився 28 грудня 1955 року. Його батько - Богдан Мигаль був вимушений емігрувати до Канади через політичні погляди, де одружився на українці Вікторії Анні-Балабух.

Нагадаємо, що колишній прем'єр-міністр Нідерландів Дріс ван Агт разом із своєю дружиною пішов із життя, скориставшись процедурою евтаназії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на 83-му році життя помер український актор театру та кіно, телеведучий Анатолій Дриженко. Його пам’ятають як ведучого телепрограми "Казки для дітей діда Панаса" на одеському каналі "ГЛАС".

Головне