У Канаді фермера оштрафували на $60 тис за використання емодзі: подробиці

У Канаді фермера оштрафували на $60 тис за використання емодзі: подробиці

У Канаді фермера оштрафували на понад 60 тис. доларів за використання емодзі і невиконання ділової угоди.

Про це повідомило видання BBC. Як зазначається, фермер підписав ділову угоду тим, що поставив емодзі з великим пальцем на повідомлення про неї від клієнта.

При цьому емоджі "піднятий великий палець" використовується для вираження згоди чи схвалення в сучасному спілкуванні. Таким чином суд вважає, що фермер погодився виконати угоду.

Фермер Кріс Ахтер не доставив льон покупцю Кенту Міклбору. Через це останній звернувся до суду. Клієнт розповів, що надіслав Ахтеру текстове повідомлення з контрактом на доставку, щоб укласти угоду (її деталі чоловіки попередньо узгоджували в телефонній розмові), зі словами "будь ласка, підтвердьте контракт на льон".

Кріс Ахтер відповів на повідомлення емозді з великим пальцем угору. Проте льон він так і не доставив у дату, вказану в контракті. Кент Міклборо думав, що своїм емодзі фермер підтвердив угоду. При цьому сам Ахтер, за його словами, поставив палець вверх на знак того, що побачив повідомлення.

Суддя став на бік Міклборо і послався на визначення емодзі від Dictionary.com. Воно стверджує, що цей смайлик використовується для вираження згоди, схвалення або заохочення в цифрових комунікаціях.

Тепер фермер повинен заплатити 82 тис. канадських доларів (61 610 доларів; 48 310 фунтів стерлінгів) за невиконання контракту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Оттаві у Канаді відкрилася перша в країні спеціальна територія для випробовування роботів і дронів.

Головне