У Кам'янському підпалили авто військового та волонтера: затримані підлітки

У Кам'янському підпалили авто військового та волонтера: затримані підлітки

Поліція затримала двох підлітків, які підпалили автомобілі військовослужбовця та волонтера у Кам'янському. Правоохоронці перевіряють версію про замовлення підпалів російськими спецслужбами.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Оперативники кримінальної поліції спільно зі слідчими ГУНП в Дніпропетровській області та поліцейськими Управління протидії кіберзлочинам встановили, що до підпалів причетні 17-річні хлопець та дівчина, мешканці Кам'янського. Неповнолітні, напередодні злочину купували легкозаймисті речовини, в вночі скоїли злочин.

Їм пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує до 10 років ув’язнення. 

Слідчі дії тривають, поліція з'ясовує можливих замовників підпалів і перевіряє версію про причетність російських спецслужб. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали агента фсб, який намагався спалити одну з адмінбудівель ТЦК на території Вінницької області.

Головне