У Каліфорнії поблизу Малібу стався землетрус силою 4,6 бала 

У Каліфорнії поблизу Малібу стався землетрус силою 4,6 бала 

У американській Каліфорнії, поблизу міста Малібу, стався землетрус силою 4,6 бала. Населення міста, що розташовується на заході округу Лос-Анджелес, на початку цього тижня вже пережило потужний шторм із повенями та зсувами. 

Як пише Bloomberg, епіцентр землетрусу знаходився за 13 км на північний захід від Малібу та залягав на глибині 15,2 км.

"Це був великий поштовх. Це було швидко", - прокоментував  капітан пожежної служби Малібу Уілл Велсер.

За його даними, звернень від містян щодо травмувань внаслідок підземних поштовхів не надходило. Єдиною зареєстрованою шкодою був вибух трансформатора на телефонному стовпі на шосе, додав Велсер.

Цей землетрус стався за кілька днів після того, як регіон накрило потужними зливами. У Каліфорнію прийшов потужний шторм, який приніс з собою рекордні опади та сильні пориви вітру. Стихія забрала життя щонайменше трьох людей, усі вони загинуло внаслідок падіння дерев через негоду. Надзвичайний стан оголошувався в округах Лос-Анджелес, Оріндж, Ріверсайд, Сан-Бернардіно, Сан-Дієго, Сан-Луїс-Обіспо, Санта-Барбара та Вентура.

Як відомо, у серпні у Південній Каліфорнії землетрус слою 5,1 збігся у часі із тропічним штормом. У Центрі науки та суспільства Люсі Джонс назвали це випадковим збігом та наголосили, що "Погода на поверхні не впливає на геологію Землі щодо землетрусів".

Нагадаємо, у січні на сході острова Евбея, другого за величиною острова Греції після Криту, стався землетрус магнітудою 4,6 бала. Відчутні поштовхи відчувались і в Афінах. Минулого місяця також трусило Азербайджан, в країні було зафіксовано землетрус магнітудою 4,8.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 14 січня в результаті зсуву ґрунту в місті Кармен-де-Атрато на північному заході Колумбії загинуло 33 людини, багато з них перебували у будинках, намагаючись укритися від стихії.
 

Головне