У Євросоюзі заборонили трансляцію чотирьох російських пропагандистських ресурсів

У Євросоюзі заборонили трансляцію чотирьох російських пропагандистських ресурсів

Рада ЄС вирішила призупинити мовлення на території Європейського Союзу чотирьох ЗМІ, які підтримують російську пропаганду.Про це повідомили у пресслужбі Ради ЄС.

Це Voice of Europe ("Голос Європи"), "РИА Новости", "Известия" і "Российская газета".

"Ці ЗМІ перебувають під постійним прямим чи непрямим контролем керівництва російської федерації і відіграють важливу роль у просуванні та підтримці агресивної війни Росії проти України, а також у дестабілізації ситуації в сусідніх країнах", – ідеться в повідомленні Ради ЄС.

Як повідомляє пресслужба Ради ЄС, ці ЗМІ перебувають під постійним прямим чи опосередкованим контролем керівництва рф та відіграють важливу роль у розгортанні та підтримці війни росії проти України та дестабілізації сусідніх країн.

Проте узгоджені заходи не будуть перешкоджати цим ЗМІ здійснювати в Європейському Союзі іншу діяльність, окрім мовлення, наприклад, проводити дослідження та брати інтерв’ю.

Нагадаємо, ще чотирьох дітей вдалося вивезти на підконтрольну Україні територію з захопленої частини Херсонської області. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росія збільшує витрати на програми для іноземних журналістів для висвітлення війни у потрібному для країни ключі. Про це повідомив Центр національного спротиву.

Головне