У Європарламенті заговорили про створення офісу в Києві

У Європарламенті заговорили про створення офісу в Києві

Європейський парламент затвердив ініціативу щодо відкриття офісу в Києві, відповідно до запиту високопосадовців уряду України.

Про це повідомляє Euractiv.

Це рішення, яке було ухвалено вечора 20 листопада, спрямоване на укріплення підтримки українського парламенту та полегшення взаємодії з відповідними комітетами Європарламенту.

"Європейський парламент погодився відкрити офіс в Україні, щоб посилити підтримку українського парламенту, на прохання високопоставлених чиновників українського уряду, згідно з документом бюро Європейського парламенту", - йдеться у дописі.

Ініціатива передбачає забезпечення регулярного інформування комітетів Європарламенту щодо поточних проблем та процесів в Україні та країнах Східного партнерства.

В Європейському парламенті функціонує офіс зв'язку для кожної держави-члена, що сприяє взаємодії парламенту зі своїми державами-членами, зокрема, під час взаємодії з зацікавленими сторонами, організації заходів та утримання стосунків із місцевими ЗМІ.

Згідно з повідомленням видання, президент Володимир Зеленський висловив прохання президенту Європейського парламенту Роберту Мецолу щодо відкриття представництва в Україні під час свого візиту до Львова 4 березня. Це питання було повторно висунуто спікером Верховної ради Русланом Стефанчуком наприкінці квітня.

Згідно з інформацією Euractiv, присутність Європарламенту в Києві має забезпечити "регулярне інформування комітетів Європарламенту щодо поточних проблем і процесів" не лише в Україні, а також в "країнах Східного партнерства".

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо знову атакувало ударними дронами Україну минулої ночі. Сили оборони працювали у низці областей та знищили усі БПЛА, які запустила рф. 

Головне