У Європарламенті підтримали переговори про вступ України до ЄС

У Європарламенті підтримали переговори про вступ України до ЄС

У Європарламенті підтримали переговори про вступ України до ЄС. Про це повідомила президентка Європарламенту Роберта Метсола на конференції щодо євроінтеграції України.

"Конференція президентів Європарламенту підтвердила сьогодні, що Україна продемонструвала тверду основу для того, щоб відкрити переговори про вступ", — сказала президентка Європарламенту.

Рішення про підтримку переговорів з Україною оголосила "Конференція президентів" – орган, що об’єднує керівництво Європарламенту та усіх політичних груп. 

Також там ноголосили, що процес вступу країни до Євросоюзу – це не лише перенесення європейських законів і правил у національне законодавство, а цей процес потребує перетворень у суспільстві країни. 

Нагадаємо, Україна та Італія підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами. Про це Голова ВР Руслан Стефанчук повідомив під час пресконференції з головою Європейського парламенту Робертою Мецолою у Брюсселі.

Документ має на меті сприяти підготовці до переговорів про вступ, здійсненню заходів із відновлення та відбудови. Меморандум покликаний активізувати контакти між членами парламентів, структурними підрозділами Верховної Ради України та Європарламенту, повідомив голова ВРУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна розпочала переговори з Італією щодо безпекових гарантій. Про це повідомили в Офісі президента. 

Мова йде про укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії, як це передбачено Спільною декларацією G7 про підтримку України. Переговорну групу очолив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

 

Головне