У Єврокомісії відреагували на рішення Угорщини спростити в’їзд громадянам рф та Білорусі

У Єврокомісії відреагували на рішення Угорщини спростити в’їзд громадянам рф та Білорусі

Речниця Єврокомісії Аніта Гіппер прокоментувала рішення Угорщини спростити в'їзд для громадян росії та Білорусі, заявивши, що Єврокомісія запросить у Будапешта детальну інформацію з цього питання.

"Росія є безпековою загрозою для ЄС. Усі інструменти на рівні країн-членів і ЄС мають забезпечувати безпеку Євросоюзу і брати до уваги безпеку Шенгенської зони загалом", – зазначила вона.

Власників “національної карти” не перевіряють на європейському рівні, що викликає занепокоєння у сусідів Угорщини.

Євродепутат Сергій Лагодинський в інтерв’ю німецькому виданню RND зазначив, що дозволити в’їжджати в країну ЄС без перевірки в ситуації, коли російська влада робить усе можливе, щоб послабити Європу за допомогою гібридних атак, — неправильний шлях. Разом з тим, він також заявив, що “таврувати всіх російських громадян” неправильно.

Нагадаємо, центр протидії дезінформації виступив із спростуванням чуток, що поширюються в інтернеті, про нібито захоплення російськими військами міста Торецьк на Донеччині. Про це повідомили у ЦПД.

Як писали "Ми-Україна" раніше, згідно з оцінками України та Міжнародного валютного фонду, у 2025 році країна потребуватиме додаткової фінансової підтримки від західних союзників. Орієнтовна сума цієї допомоги становить від 12 до 15 мільярдів доларів США. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Головне