У ЄС ввели екстрене гальмування імпорту яєць і цукру з України

У ЄС ввели екстрене гальмування імпорту яєць і цукру з України

Єврокомісія з 2 липня 2024 року знову запровадила тарифні квоти на імпорт яєць та цукру з України до ЄС. Про це повідомили у Гендиректораті Єврокомісії.

Наприклад, імпорт яєць із України досяг встановленої квоти, що означає, що Єврокомісія запровадить обмеження на цю продукцію протягом наступних двох тижнів.

Наразі ввели обмеження на імпорт вівса з України до 5 червня 2025 року.

Нова схема вільної торгівлі між Україною та ЄС, яка діє з 6 червня, передбачає автоматичний захисний механізм для "чутливих" товарів, серед яких - яйця, птиця, цукор, овес, кукурудза, зерно і мед.

Єврокомісія має право "екстрено загальмувати" ввезення продукції та повторно запровадити тарифні квоти, якщо імпорт цих товарів перевищив середнє арифметичне обсягів, імпортованих між 1 липня 2021 року та 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, німецький канцлер Олаф Шольц 2 липня прибув із робочим візитом до Польщі – там він зустрівся з прем'єр-міністром Дональдом Туском. Про це повідомив Туск у своїх соцмережах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні 2 липня обмеження електроенергії діють протягом доби. Про це повідомили у пресслужбі НЕК "Укренерго".

Головне