У ЄС відреагували на заяви Путіна про розширення умов застосування ядерних сил

У ЄС відреагували на заяви Путіна про розширення умов застосування ядерних сил

Нові погрози російського диктатора Володимира Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї проти неядерних країн не змінять позицію Європейського Союзу щодо підтримки України.

Про це заявив речник ЄС Петер Стано на брифінгу.

У своїй заяві речник ЄС підкреслив, що погрози Кремля є черговим свідченням безвідповідальної поведінки Путіна. На запитання журналістів про реакцію ЄС на “зниження порогу” використання ядерної зброї, оголошене Путіним 25 вересня, Стано акцентував, що це не перший раз, коли російський лідер ставить ставку на ядерну зброю.

Він наголосив, що подібні заяви демонструють справжнє обличчя Путіна, особливо на фоні проведення тижня високого рівня Генасамблеї ООН. 

“Це є лише продовженням дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки зі сторони Путіна, що демонструє усьому світу його справжнє обличчя, особливо під час проведення тижня високого рівня в ході Генасамблеї ООН”, - сказав речник.

“Ми, безумовно, рішуче заперечуємо ці погрози. Позиція Євросоюзу залишається незмінною”, - зазначив Стано.

Речник ЄС також підкреслив важливість привернення уваги міжнародних партнерів до безумних і безвідповідальних дій Путіна, який представляє країну-постійного члена Ради безпеки ООН. За його словами, це лише підтверджує тенденцію у поведінці Кремля та викриває його справжнє обличчя під час важливих міжнародних подій, які проходять у Нью-Йорку.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Сергій Братчук, військовий експерт, заявив, що спроби росії вдатися до ядерного шантажу не матимуть успіху.

Головне