У ГУР показали наслідки знищення трьох російських гелікоптерів

У ГУР показали наслідки знищення трьох російських гелікоптерів

Українська воєнна розвідки на території росії знищила три гелікоптери: один у Самарі та два під Москвою.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України 27 липня.

24 липня на аеродромі Кряж у Самарі згорів військовий багатоцільовий гелікоптер Мі-8.

21 липня у населеному пункті Томіліно, під Москвою, були знищені два гелікоптери: ударний Мі-28 та багатоцільовий Ка-226. Вони знаходилися на території Національного центру гелікоптеробудування Міль і Камов.

Це авіаційне підприємство займається розробкою, виробництвом і ремонтом вертольотів, маючи в структурі два конструкторських бюро, дослідне виробництво, експериментально-дослідницький комплекс та випробувальний центр.

За даними розвідки, знищені гелікоптери використовувалися росією у війні проти України. Вибухи викликали значне занепокоєння серед жителів Самари, Томіліно та сусіднього Підмосков’я, але російська влада намагається приховати причини та наслідки цих подій.

У ЗМІ писали, що АТ "НЦВ Миль и Камов" є авіабудівним підприємством, яке займається розробкою, виробництвом і ремонтом вертольотів (лінійки Мі та Ка), а також інших гвинтокрилих літальних апаратів. Воно включає два дослідно-конструкторських бюро — ОКБ "Миля" та ОКБ "Камова", дослідне виробництво, експериментально-дослідницький комплекс і випробувальний центр.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Львівщині знайшли дитину, яка зникла ще тиждень тому.

Головне