У ГУР підтвердили ураження десантних кораблів окупантів у Криму (відео)

У ГУР підтвердили ураження десантних кораблів окупантів у Криму (відео)

Головне управління розвідки оприлюднило відео нічної спецоперації в тимчасово окупованому Криму, під час якої були вражені малі десантні кораблі Чорноморського флоту рф.

Про це пише ГУР МО.

За даними розвідки,мова йде про катери проекту 11770, які мають можливість перевозити до 45 тонн вантажу та 92 особи з військовим десантом.

На кораблях перебував екіпаж і була завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82. Ці катери активно використовувалися російською стороною під час анексації острова Зміїний для перевезення військової техніки та десанту. Крім того, на борту катерів розташовувалися зенітно-ракетні комплекси "Тор-М2" для мобільного прикриття угруповання на острові та в Чорному морі.

Окупанти використовували ці катери для висадки передових груп морської піхоти або евакуації. А в умовах фактичної відсутності у російської сторони корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери з ЗРК на борту використовувались для прикриття кораблів Чорноморського флоту росії на рейдах.

Нагадаємо, у Чорноморській акваторії - поблизу болгарського узбережжя - російський пором "Славянин" отримав пробоїну у борту в результаті зіткнення з іншим кораблем. Судан не розминулися в районі мису Шабла, уточнили в українському Міненерго.

На борту "Славянина" були розміщені залізничні цистерни для транспортування зрідженого природного газу. Зіткнення сталось з кораблем New Raouf під прапором Палау, яке вийшло з українського чорноморського порту у напрямку Туреччини. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, представника рф вперше в історії не обрали до Міжнародного суду ООН.

Головне