У ГУР назвали кількість артснарядів, які росіяни зібралися виробити цьогоріч

У ГУР назвали кількість артснарядів, які росіяни зібралися виробити цьогоріч

росія цьогоріч планує виробити 2,7 мільйона боєприпасів. Про це заявив представник Головного управління розвідки України Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, у 2023 році росіяни змогли зробити близько 2 млн боєприпасів. Цього ж року року вони хочуть вийти на позначку у 2,7 мільйона.

"Наша оцінка така: росіяни виготовили минулого року - просто виконали державне оборонне замовлення - це близько 2 млн боєприпасів калібру 122-мм, 152-мм… А цього року, здається, хоче вийти на 2,7 млн боєприпасів. Але це плани. Подивимося, чи будуть вони здійснені", - розповів Скібіцький.

Водночас він наголосив - якщо росія хоче виробити таку кількість боєприпасів, їй буде потрібно модернізувати виробництва. Однак на заваді цьому можуть стати санкції.

"Тому ми просимо партнерів, що санкції мають бути спрямовані на верстати, на матеріали, з яких виробляють електронні чипи, мікросхеми тощо. Тож це дуже широкий спектр, у цьому напрямі нині працює і Головне управління розвідки, і вся наша розвідувальна спільнота. Це стосується всього, що пов'язано з виробництвом озброєння", - зазначив представник ГУР МОУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", за підсумками бойової доби 22 лютого загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1000 бійців. Сили оборони України також знищили три танки, майже 40 бойових броньованих машин, 49 артсистем та два ворожі засоби ППО.

Головне