У Грузії століттями один ворог - росія, багато хто не усвідомлює цього, - Зурабішвілі

У Грузії століттями один ворог - росія, багато хто не усвідомлює цього, - Зурабішвілі

У Грузії століттями один ворог - росія, але багато хто не усвідомлює цього і досі. Про це заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

Вона розповіла, що завжди мала відчуття: Грузія впродовж століть має одного ворога - це росія. Навколо цього народ її країни обов'язково буде об'єднуватися. Проте багато людей і досі цього не розуміють.

"Можливо, дехто не усвідомлює цього, дехто - не хоче цього розуміти, а декого це влаштовує. Але це факт, який і сам ворог не приховує. У всьому простежується цей факт", - зазначила президентка.

За словами Зурабішвілі, у певні періоди після розвалу Радянського Союзу деякі люди в Грузії могли думати про інше ставлення з боку росії до грузин.

"Можливо, у росії хтось думає про те, що можуть бути інші стосунки з сусідом. Але сьогодні цього немає, немає звідти жодного знаку, який вказував би на те, що росія має свідомість або бажання встановити рівноправні стосунки зі своїми сусідами", - додала Саломе Зурабішвілі.

Нагадаємо, уряд Грузії заборонив президентці країни Саломе Зурабішвілі відвідати Україну 22-24 серпня. Згідно із законодавством Грузії, глава держави має право здійснювати закордонні візити лише за погодженням з урядом.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, грузинський політолог Гія Хухашвілі розповів, що влада Грузії саботує просування країни на шляху європейської інтеграції. Зокрема, він розповів про те, як початок імпічменту президентці Саломе Зурабішвілі, який відбувається наразі, сприймають самі грузини.

Головне