У Грузії розпочалися парламентські вибори, які можуть вплинути на напрямок розвитку країни

У Грузії розпочалися парламентські вибори, які можуть вплинути на напрямок розвитку країни

У Грузії у суботу, 26 жовтня, почалося голосування на парламентських виборах, виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом на всій території країни, окрім окупованих територій

Про це повідомляє "Ехо Кавказа".

Владна партія "Грузинська мрія" протистоїть кільком опозиційним блокам, які виступають за інтеграцію з Заходом. Опозиція називає голосування вибором між Заходом і росією

За даними Центральної виборчої комісії Грузії, загальна кількість виборців становить 3 508 294 людини. Для громадян Грузії відкрито 3 111 виборчих дільниць.

Виборчі дільниці також працюватимуть за кордоном у 53 містах 42 країн світу. Загалом за межами країни відкрито 67 виборчих дільниць, а кількість зареєстрованих виборців за кордоном становить 95 910 людей.

За парламентськими виборами в Грузії спостерігатимуть 102 місцеві та 64 міжнародні організації. Для висвітлення голосування акредитацію отримали 98 ЗМІ.

У виборах беруть участь 18 партій. За результатами попередніх опитувань складено статистику:

  • "Грузинська Мрія" — 35%
  • "Коаліція за зміни — Гварамія, Мелія, Гірчі, Дроа" — 19%;
  • "Єдність" (включає "Національний рух", "Стратегію Агмашенебелі", "Європейську Грузію") — 16%;
  • "Сильна Грузія" (об’єднання "Лело", "За народ", "Площа свободи", "Громадяни") — 9%;
  • "Гахарія — За Грузію" — 8%;
  • "Гірчі" (Яго Хвічія) — 3%;
  • Інші партії – 10%.

 

"У нас дуже простий вибір: або ми обираємо уряд, який служитиме вам, народу Грузії, грузинському суспільству, піклуватиметься про країну, або ж обираємо агентуру іноземної держави, яка виконуватиме лише вказівки з-за кордону", - заявив голова "Грузинської мрії" Бідзіна Іванішвілі.

У своїй промові після голосування він також згадав про війну росії на території України, заявивши:

"Вам відомо, що по сусідству йде війна. Країна, яка керує агентурою і яка, на жаль, сьогодні в політиці, має термінове завдання - якимось чином залучити Грузію до бойових дій. Запевняю вас, що це не триватиме багато часу, це відбудеться миттєво, і замість того, щоб дбати про розвиток країни, ми отримаємо катастрофу та руїни в країні".

Станом на 10 ранку, за даними ЦВК, активність виборців на парламентських виборах становить 9,27%

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Хакери, пов'язані з китайським урядом, здійснили кібератаку на телефони кандидата-республіканця Дональда Трампа та його напарника Джей Ді Венса в межах масштабного зламу телекомунікаційних мереж США.

Головне