У Греції легалізували одностатеві шлюби

У Греції легалізували одностатеві шлюби

Парламент Греції ухвалив закон, що дозволяє людям однієї статі укладати шлюби. Про це повідомляє видання Euronews.

Греція стала першою православною країною, яка легалізувала одностатеві шлюби.

Закон надає повні батьківські права одруженим одностатевим партнерам, які мають дітей. Водночас ЛГБТ-парам не можна ставати батьками за допомогою сурогатних матерів.

Парламент складається із 300 законодавців, за законопроєкт проголосували 176 із них. Документ стане законом після публікації в офіційному урядовому бюлетені.

"Голосування завершено: сьогодні ввечері Греція з гордістю стане 16-ою країною ЄС, яка ухвалила закон про рівність шлюбів. Це історична віха в галузі прав людини, що відображає сучасну Грецію – прогресивну і демократичну країну, пристрасно віддану європейським цінностям", – написав прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс.

Нагадаємо, російська окупаційна армія у пʼятницю, 16 лютого, завдала ракетного удару по Полтавській області. Про це повідомив очільник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

Як писали "Ми-Україна" ранше, армія окупантів  у ніч проти 16 лютого вкотре атакували прифронтову теплоелектростанцію ДТЕК. Про це повідомила пресслужба компанії.

Головне