У горах Закарпаття впіймали групу ухилянтів

У горах Закарпаття впіймали групу ухилянтів

У горах Закарпаття впіймали групу ухилянтів. Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби. 

Військовослужбовці Чопського загону затримали групу чоловіків, які намагалися перетнути українсько-словацький кордон. 

"Прикордонників відділу "Новоселиця" проінформували, що поблизу населеного пункту Гута Ужгородського району можлива спроба незаконного перетинання держрубежу групою чоловіків призовного віку", – йдеться у повідомленні. 

Всіх забрали до відділку поліції. Ухилянтам загрожує адміністративне покарання, а організатора чекає кримінальне провадження.

Чоловіки виявилися жителями Києва, а також Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Тернопільської та Чернівецької областей. Деякі з них не мали при собі жодних документів.

Нагадаємо, незабаром російська пропаганда запустить нову хвилю дезінформації, що стосується причин призупинки обмінів військовополоненими. 

Про це інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у Telegram.

Мета російських спецслужб полягає в тому, щоб дестабілізувати ситуацію всередині українського суспільства та висіяти недовіру до державних органів, які відповідають за організацію обмінів полоненими.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські прикордонники пройшли курси поліграфологів, щоб вміти ефективніше виявляти російських агентів. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України в Telegram-каналі.

Як зазначається, базовий курс навчання тривав протягом двох тижнів. Підготовку спеціалістів проводили, зокрема, тренери зі Сполучених Штатів. Крім того, для відпрацювання практичної частини курсу запросили також поліграфологів ДПСУ, які проходили попередні базові курси.

 

Головне